Weapons of mass protection: “Over hoe vrouwen zich kunnen beschermen tegen mannen die overal hun pik in willen steken.”

by

Er is sinds 9 februari commotie in Sierra Leone. President Bio spreekt van “een nationale noodtoestand”. ‘Wat voor noodtoestand?’, hoor ik je denken. Is ebola weer terug, een burgeroorlog gestart, een aanstaande hongersnood of maakt die kleine geniepige malariamug weer duizenden slachtoffers? Nee, niks van dit alles. Het is bijna te bizar voor woorden maar in Sierra Leone is de nationale noodtoestand uitgeroepen omdat er zo ontzettend veel vrouwen verkracht worden: 1/3 vrouwen welteverstaan.

Sierra Leone staat al niet bekend om haar veiligheid of het feit dat de mensenrechten daar überhaupt goed worden gewaarborgd. Maar deze ‘verkrachtingsgolf’ kent zijn oorsprong in de burgeroorlog die van 1991 tot 2002 in het land gaande was. Daarna werd het gelukkig rustiger. Althans,  zo leek het.  Maar de nationale onrust is teruggekeerd na een aantal schokkende zaken waarbij mannen, die vooral minderjarige meisjes hadden verkracht, met een ontzettend lichte straf ervan af kwamen.

President Bio voert daarom een aantal nieuwe maatregelen in waarmee hij hoopt dat het land ‘‘deze plaag het hoofd kan bieden’’. ‘Plaag’, wat een raar woord vind ik dat. Alsof we hier te maken hebben met gigantische aantallen hersenloze insecten die onze gewassen aantasten zonder benul te hebben van het feit dat wij daardoor minder te eten hebben. Die wezenloos met z’n duizenden door de lucht zweven op zoek naar een lekker maaltje voor hun knorrende insectenbuikjes. ‘Plaag’ is een woord voor dieren. Hersenloze dieren die niet beter weten dan op hun eerste overlevingsinstinct te handelen.

Maar blijkbaar zijn wij als mensen niet heel veel verder geëvolueerd dan een stelletje sprinkhanen. Overal ter wereld waar oorlog of onrust heerst wordt dat vaak door mannen aangegrepen als hét moment waarbij ze ongestraft willekeurige vrouwenlichamen zich kunnen toe-eigenen. Alsof ze hier altijd al recht op hebben gehad maar door het verdwijnen van een ‘alziend oog’, ze dat recht ook eindelijk kunnen pakken.

In de recente geschiedenis begon dit in België, Luik (1914). Nadat Duitse soldaten het neutrale België hadden bezet. Daarna zagen we het weer in WOII tijdens de Russische inval van Nazi-Duitsland (1945), waar naar schatting 2 miljoen vrouwen zijn verkracht. Maar ook in China, Joegoslavië, Rwanda, Koeweit, Peru,India en recent nog Zuid-Soedan en Congo wordt verkrachting gezien als een oorlogswapen. Lijkt dit ver in het verleden of een ver-van-je-bed-show? Ach welnee, in Nederland is namelijk 1/5 vrouwen slachtoffer van seksueel geweld. Ja, niet echt gezellig om te lezen op je vrije middag! Maar het is goed om hier even bij stil te staan. Want ook in Nederland zijn er nog grote stappen te maken. Wij zijn namelijk inmiddels in 2019 beland maar nog steeds hebben sommigen het moreel kompas van een holbewoner.

Er moet dus duidelijk meer gebeuren. Drastischere maatregelen waardoor vrouwen het heft in eigen hand kunnen nemen en hun eigen ‘tegen-oorlog’ kunnen beginnen. Dit keer geen ‘weapons of mass destruction’ maar ‘weapons of mass protection’! Daarom hier een aantal mogelijkheden:

  1. De Kuisheidsgordel

In de middeleeuwen kenden we natuurlijk de ‘kuisheidsgordel’. Een gordel om de bekken van de vrouw met een slotje bij de vagina waarvan alleen jouw eigen ridder het sleuteltje had. Een handige ontdekking als je de hele dag met je geslacht tegen een ijzeren slotje wil schuren en jouw eigen vingers ook de toegang wilt ontzeggen. De kuisheidsgordel was dan ook voornamelijk iets om ervoor te zorgen dat vrouwen hun ridders trouw bleven en niet zelf aan het masturberen sloegen. Mogelijk effectief dus, maar zeker geen goede oplossing voor ons probleem. Wij bepalen zelf wel wanneer het slotje open gaat!

  1. De Rape-aXe

Een recentere uitvinding is de Rape-aXe (‘verkrachtingsbijl’). Klinkt als een wapen in de game Red Dead Redemption 2 maar is eigenlijk een anti-verkrachtingscondoom dat in 2010 in Zuid-Afrika werd ontwikkeld. De vrouw kan het zelf indoen, en wanneer een man haar wil verkrachten, komt zijn penis door weerhaakjes vast te zitten in het condoom. Alleen in een ziekenhuis kunnen ze hem hiervan bevrijden en de politie inlichten.  Een redelijk goed idee, maar alsnog lijkt me een schreeuwende bloedende man met een penis vol weerhaakjes in je gezichtsveld niet een ervaring die je makkelijk vergeet en waardoor je met een zelfverzekerd gevoel de club of een donker steegje instapt. De Rape-aXe valt dus ook nog niet onder de favorieten.

  1. De SHE

Staat voor de ‘Society Harnessing Equipment (SHE)’. Dit is een bh die de aanvaller tot wel 82  elektrische schokken van 3800 volt kan geven. De binnenkant van het ondergoed is geïsoleerd met een speciaal materiaal dat moet voorkomen dat het slachtoffer zelf schokken krijgt. Dit is met recht een wapen te noemen. ‘Jij raakt mijn borsten ongewild aan? Ik elektrocuteer de shit uit jou!’ Enige vraag is wel hoe de bh het verschil ziet tussen een potentiële aanvaller en je hitsige vriend die tijdens een bruiloft op de wc even erotische dingen met je wilt doen. Klein puntje van aandacht.

  1. De Pearltect

Als laatste mijn favoriet: de Pearltect! Deze staat ook wel bekend als ‘de stinkarmband’. De uitvinding zorgt ervoor dat de armband een ongelooflijke stank verspreidt waardoor potentiële aanvallers zich wel twee keer bedenken en zich vliegensvlug omdraaien om jou en je stank alleen te laten. Je wordt omgetoverd tot een menselijk stinkdier, die niet met zich laat sollen! Deze staat wat betreft veiligheid op nummer één. Geen elektrische schokken, bloedende penissen of ijzeren slotjes in de buurt, maar iets wat veel mannen sowieso al afschrikt: stank! En in tegenstelling tot een avondje geen deo spuiten zorgt dit apparaat ervoor dat alleen op hele specifieke momenten jij van een prachtige nachtvlinder verandert in een stinkende mestkever.

Zo, dat waren dus een aantal potentiële ‘weapons of mass protection’.  Maar ondanks deze ‘wapens’ zou er een veel makkelijkere oplossing moeten zijn. Namelijk, dat wereldwijd mannen stoppen zomaar hun penis ergens in te stoppen. Weerhaakjes of niet, je houdt je poten thuis en laat vrouwen die niet op jou en jouw lichaam zitten te wachten met rust. Zo niet, dan zijn wij helaas genoodzaakt je te elektrocuteren, met 3800 volt welteverstaan.

 

Hartje, Het Zeikwijf.

 

No tags 0 Comments 0

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *