Waar is Tarantino als je hem nodig hebt: “Als het leven een film was liet de liefde zich niet verder vangen dan lusteloos geneuk”

by

Laat ons proosten. Laat ons proosten op het leven. Laat ons proosten op het leven met een glas appelsap. Ik zou wel willen proosten met champagne, maar dat durf ik niet. Misschien moeten we ook iets anders verzinnen om op te proosten. Want wat is het leven waard als je het niet durft te leiden? Ik durf het leven niet te leiden. Niet dat ik het liever lijden zou noemen. Nee, als ik lijden zou gebruiken zou dat betekenen dat ik oké ben met mijn gevoelens, en dat ben ik niet.

Bij ieder beetje gevoel of emotie weet ik mezelf geen houding aan te meten. Ik denk bij alles wat ik voel direct dat ik een paniekaanval krijg.
Daarom regisseer ik het leven.
Ik moet goed eten want anders krijg ik misschien een aanval. Ik moet op tijd naar bed want anders krijg ik misschien een aanval. Ik moet geen alcohol drinken want anders krijg ik misschien een aanval. Ik moet iemand op stand-by hebben staan als ik de trein instap want anders krijg ik misschien een aanval. Ik moet na een dag waarop ik een van mijn eerdere regieaanwijzingen heb genegeerd niet alleen zijn want anders krijg ik misschien een aanval.

Ik ben ook niet zo’n goede regisseur. Mijn films zouden het waarschijnlijk niet veel beter doen dan een luttele dertig procent op Rotten Tomatoes. Misschien dat een verdwaalde liefhebber van de arthouse film er nog van zou kunnen genieten, al was het maar omdat er genoeg seksscènes in zaten.

Als het leven een film was lag de scenarioschrijver in foetushouding op de grond te bidden tot alle goden waar men ooit in heeft geloofd.
Als het leven een film was huilden de acteurs simultaan om hun moeders, en zochten zij hun uitweg in allerhande drank en narcotica.
Als het leven een film was zat de tragiek diepgeworteld in al wat voor komedie had moeten doorgaan.
Als het leven een film was liet de liefde zich niet verder vangen dan lusteloos geneuk.
Ik zou graag een acteur durven zijn. Op het witte doek lijkt alles groter.

Als het leven een film was
hoop ik dat ook in mijn geval
het boek beter zal blijken.

Laat ons over een jaar weer proosten op het leven. En laat ons dan champagne drinken alsof het water was.

No tags 0 Comments 1

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *