Voor de jongen met een lantaarnvistatoeage: “Weet ze dat je gezoend hebt met een meisje dat diepzeearcheoloog wilde worden?”      

by

I. Onder de dekens kijken we naar YouTube-filmpjes over het vouwen van origamikikkers, een compilatie van de engste scenes uit Sharknado 5, hoe je het beste kan dansen in de club, en naar dashcambeelden van ongelukken. Ik val altijd als laatste in slaap.

II. Weet ze dat je gezoend hebt met een meisje dat diepzeearcheoloog wilde worden, weet ze de eerste regels van je favoriete gedicht te citeren, weet ze dat ze dat in de bathyale zone van de oceaan (1000-4000 meter diepte) het vrijwel helemaal donker is met als enige uitzondering bioluminescente organismen zoals de lantaarnvis, weet ze dat ze niet over je vader mag praten, weet ze welke namen je aan onontdekte sterren hebt gegeven, weet ze van de moedervlek op je rug in de vorm van een slecht geproportioneerde walvis, weet ze dat je mij beloofde op spoorbrug over de Waal te leren klimmen, weet ze dat er op dat moment onder onze voeten die over de kade hingen een dode vis dreef, weet ze dat je er wel eens over nadenkt om binnenvaartschipper te worden, weet ze dat je alleen de ijskoffie van de Aldi lust?

III. Er wordt gevraagd waarom zonsondergang voor jou belangrijk is,
iemand antwoordt: “Voor de aanvangstijd van de wedstrijden op onverlichte velden.”
Maartje antwoordt: “Omdat ik dan weet wanneer ik kan gaan zoeken naar vleermuizenkraamkolonies.”
Niek antwoordt: “Omdat het me doet denken aan die ene keer dat mijn Tinderdate de zon onder wilde zien gaan en we uiteindelijk aan de verkeerde kant van de duinen bleken te zitten.”
Thomas antwoordt: “Het verlangen naar het lengen van dagen, enzovoort, enzovoort, enzovoort.”

IV. In mijn Tinderbio staat dat ik astronaut wilde zijn. Een jongen vraagt waarom ik dat nooit geworden ben en ik zeg dat astronauten een eenzaam bestaan hebben en ik niet denk dat ik zo lang alleen in de ruimte zou kunnen zijn.

V. Hij zegt dat de manier waarop je slaapt veel over je zegt en ik slaap al tijden onrustig.

VI. We doen zo ons best om elkaar te breken, tot de scheurtjes in jou het neonlicht doorlaten van het bordje wat boven de nooduitgang van de hemel hangt.

VII. Ik denk dat het tijd is om het te hebben over hoe diep de oceaan kan zijn.

No tags 0 Comments 0

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *