Red ons, Robert ten Brink: “Dat moet wel lukken toch, lieve Kerstman?”

by

Nou, hè. Jaartje weer. Maar eerst de kerst nog. Ik houd er wel van. Mijn kerstboom is het hele jaar in de woonkamer blijven staan. Wanneer ik me eenzaam en verdrietig voel zet ik met het grootste gemak half juli Love Actually op. En ook diep in de nacht op eender welk gaar technofeestje ben ik zielsgelukkig als er een halfbakken remix van Last Christmas uit de speakers knalt. 

Ik heb er dan ook geen moeite mee dat SBS vorige week aankondigde dat ze op eerste kerstdag 4 uur lang beelden van een haardvuur uitzenden. In huize Vos vermaken we ons wel met zaken als Monopoly en rode wijn. 

Grotere zorgen maak ik me over al mijn lieve vrienden die nu dus met hun ladderzatte weinig genuanceerde ooms zullen moeten converseren deze kerst. Over al mijn lieve vrienden die de faliekant mislukte Allerhande-recepten van hun schoonmoeder met een geforceerde glimlach moeten verteren. En al helemaal over al mijn lieve vrienden die gezellig moeten gaan zitten gourmetten. 

Als de Kerstman bestaat hoop ik dat hij deze column leest. 

Lieve Kerstman,

Een wijs man zei ooit ‘Niemand mag met kerst alleen zijn’, maar omringt door figuren die je liever kwijt dan rijk zijn is de eenzaamheid groter dan de feestvreugde. 

Deze kerst wens ik, naast wereldvrede en nooit meer Andries Knevel op tv, voor alle mensen zoals ik die reeds heb beschreven een witte kerst, het liefst per nauwkeurig afgewogen gram. Ik wens oneindig veel wijn voor ze. En Thuisbezorgd zo ver het oog reikt. Alles om de boel een beetje werkbaar te houden. 

Dat moet wel lukken toch, lieve Kerstman?

Hartelijke groet,

Jesse

P.S.

Mocht u toevallig de evenknie van God zijn, dan wordt het na 2021 jaar wel weer tijd om de verlosser nog eens te sturen. Robert ten Brink is zijn naam geloof ik. 

No tags 0 Comments 0

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *