Nummer 35: “Mijn relatie met Ajax is toxic”

by

Donderdagavond, half tien, bij mijn zus op de bank. Een schaakspel op een groene mat noemt Leo Driessen het, oftewel, KUT. De K van: “Kolere waar kijk ik naar?”, de U van uitschuif: “Waarom schuift hij zijn fucking benen niet uit?!” en de T van tevergeefs, we waren beter maar worden weer afgetroefd.

Ajax kan niet slecht spelen. Het is of Real Madrid uit of Groningen uit. Een middenweg bestaat helaas niet voor mijn cluppie. Mijn relatie met Ajax is toxic.

Je krijgt er zo weinig voor terug, stopt er zoveel in, maar dat lichtpuntje, dat ene lichtpuntje waar je een hele wedstrijd, fuck dat soms een heel seizoen op wacht, dat moment is genoeg om je ploeg de eeuwige liefde te verklaren. Te saai om gefocust te kijken. Te veel spanning om in m’n telefoon te zitten.

Het kost Ajax teveel energie, De fout van die jongen uit Badhoevedorp, Sven Botman. Die nog effe aan het lachen was met Ekkelenkamp en Schuurs. Dat zouden ze in de kleedkamer leuk gevonden hebben dacht ik zo. Even toen Klaasen bijna Neres bereikte met een subliem balletje, toen even vergat ik dat ze Haller waren vergeten in te schrijven.

Ik hoor Ten Hag het al zeggen: “Hoge intensiteit, maar goed we doen nog mee voor 3 prijzen. Daar gaat het om.” Alsof de seks super slecht was, maar je wel in het Hilton Hotel hebt geneukt en ze je na een super laffe pot seks aankijkt, het sterren embleem van je badjas streelt en vervolgens zegt: “Daar gaat het om.’’.

Je favoriete ploeg speelt nooit slecht, gewoon niet zoals je wilt.

Pak beker, pak schaal, pak Denzel Dumfries in de laatste minuut terug en pak Lille met dichtgeknepen billen. Maar laat alsjeblieft die Replay pakken in dit seizoen, ik weet zeker dat het in enige mate te maken heeft met matige spel. Ajax is Ajax en ook al spelen onze godenzonen soms potjes die rechtstreeks uit de hel worden uitgezonden. Ik zal ze altijd de hemel in prijzen.

Gefeliciteerd, Ajacieden.

No tags 0 Comments 0

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *