Met alle liefde: ‘Ik kan geen haat dragen omdat houden van jou al zwaar genoeg is’

by

Ik kan geen haat dragen, omdat houden van jou al zwaar genoeg is.

En niet zwaar genoeg als in: “ik wil niet dat dit stopt”. Meer zwaar genoeg als in boodschappen voor je moeder dragen. Met alle liefde gaan mijn handen voor jou kapot.

In de metro 54 richting werk hoor ik een stel van rond de eind 30 ruziën. Het is serieus, luid en vooral fucking spannend. Deze mensen halen elkaar helemaal door de modder en de hele metro geniet onoplettend, oplettend mee. Als het stel bij Weesperplein is uitgestapt grijnst een oude man tegen me: “Soms win je, soms verlies je”.

Ik hoorde Soortkill laatst praten over liefde. Niet op de corny “jij bent mijn alles, schatjepatatje” way, maar op de oh shit, zo heb ik nog nooit naar dit, vrij onschuldige, onderwerp gekeken. 

We hebben allemaal wel een keer ‘Ik houd van je’ gezegd terwijl we het niet meenden.  We hebben allemaal wel een keer liefde gegeven aan mensen die het eigenlijk helemaal niet verdienden. 

Bri zei me dat hoeveel liefde je ook voor iemand kan hebben, liefde vaak niet genoeg is. Wat betekent het? En nog belangrijker: wie bepaalt wat het betekent?

Ik weet nog m’n eerste keer. De warmste zomerdag van 2012, Vondelpark was het decor. Voor het eerst natte lippen op die van mij en het gevoel van haar armen om mijn nek heen. De wormen die meisjes stom vonden transformeerden in vlinders, die backflips deden in mijn maag. Ik was verkocht.

Alleen om diezelfde avond een MSN berichtje te lezen dat we toch beter vrienden konden zijn. 

Dat je liefde voor me hebt betekent niets. Tegelijk betekent het alles, het is evenveel een vertrekpunt als dat het een bestemming is. Een soort zonegrens. V/d Madeweg-achtig. Waarbij je soms moet wachten op de ander. Moet inleveren. Moet investeren. S/o Frenna.

Liefde is doen. Liefde is geven. Liefde is liefde en niemand kan de ‘is’ voor jou invullen. Dat is het mooie en moeilijke eraan. Ik ben bang en tegelijk blij dat ik het nog niet weet net als hoe ik nog niet weet hoe veel van mijn favoriete series eindigen. En ik wil het ook niet weten. Ik wil blijven liefhebben. Voor altijd. 

<3

No tags 0 Comments 0

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *