Lieve Jamie Li,

by

Lieve Jamie Li,

We hebben het ook gelezen. Onderhand heeft iedereen het gelezen. Of we zijn geschrokken, driftig zijn en ons zorgen maken? Ja, dat allemaal en niet alleen om of op jou.

Je hebt dit beeld niet alleen zelf bedacht, jouw omgeving en wereld hebben dit gecreëerd. Een wereld waarin vrouwen dienen als een persoon waar een man zijn zaadlozing in kan doen, zodat hij weer de oude kan worden, een wereld waar een vrouw zich druk moet maken om hoe zij eruit ziet tijdens haar bevalling, een wereld waarin een vrouw haar eigen zelf niet kan zijn en enkel moet denken aan de buitenwereld en de man.

Er zijn zoveel jonge meisjes en tevens zoveel vrouwen die zullen geloven dat dit zo hoort, omdat dit wordt geschreven en gezegd. Niet alleen in jouw boek, want er zijn talloze anderen die hier zo over denken. Maar door een boek te schrijven waarin je deze vrouwonvriendelijke normen versterkt, help je ons – mannen en vrouwen – niet verder in de strijd naar een wereld waarin iedereen helemaal zichzelf kan zijn – en nog steeds evenveel waard is als ieder ander mens op deze aardkloot.

Willen we niet juist streven naar een wereld waarin vrouwen van hun cellulitis en buikjes leren te houden? Een wereld waarin vrouwen hun hoofd kaal kunnen scheren, en nog steeds even mooie en waardevolle mensen zijn? Een wereld waarin vrouwen meer zijn dan enkel lustobjecten, en mannen meer dan hun libido?

Wij als Het Lief Dagboek gaan voor deze vrouwen staan en zeggen: Allermooiste, sterkste en prachtigste wezens op aarde, wees wie je bent en kies nooit voor iets anders. Geen zin is geen zin.

Liefs,

De Vrouwen van Het Lief Dagboek

No tags 0 Comments 0

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *