Lieve oude Sanaz: ‘Vandaag neem ik afscheid van jou’

by

Lieve oude Sanaz,

Vandaag schrijf ik aan jou. Vandaag schrijf ik aan jou, omdat het precies anderhalf jaar geleden is dat je oog in oog stond met de persoon in de spiegel die je niet meer herkende. Vandaag schrijf ik aan jou, lieve oude Sanaz.
Vandaag is het precies anderhalf jaar geleden dat je radeloos en eenzaam op de bank lag. Vandaag is het precies anderhalf jaar geleden dat je bang was voor alles waar je nooit bang voor bent geweest. Vandaag is het precies anderhalf jaar geleden dat je jezelf verloor. 

Vind je het ook zo raar om terug te denken aan de tijd dat je je knieën oprolde naar je borst en je schouders aan het snikken waren van verdriet? Kan je je dat anderhalf jaar later nog voorstellen? Het voelt alsof het eeuwen geleden was dat er een stemmetje door je hoofd zweefde die je wijsmaakte dat je een loser, zwak was en dat je je moest schamen voor de persoon die je bent.Vandaag ben je 30 prachtige jaren geworden en voel je je, na intense werk aan jezelf, een nieuw persoon. 

Jij, de oude Sanaz, heeft zichzelf aangekeken en geconfronteerd. Jij, de oude Sanaz, heeft de kracht gevonden om op te staan en de ballen verzamelt om hulp te zoeken. Weet je nog hoe erg je het vond om hulp te vragen aan mensen? Je vond jezelf egoïstisch en je vond dat jouw problemen niet voldoende waren. Je probeerde alles alleen op te lossen. Vrouw, wat heb jij het jezelf moeilijk gemaakt. 
 
Lieve oude Sanaz, vandaag ben je vrij. Vandaag op 26 april, 2019 ben je vrij. Je mag eindelijk rusten. Je mag eindelijk achterover hangen en nieuwe Sanaz, ik, het werk laten doen. Ik moet je daarvoor wel bedanken. Zonder jou kon ik het niet doen. Zonder jou, lieve oude Sanaz, had ik het niet gered. Je roept vaak dat het album van Willem de Bruin en de boeken van Brené Brown je leven hebben gered, maar lieve oude Sanaz, jij hebt mij gered. Vandaag neem ik afscheid van je en laat ik je rusten. Ik ga het vanaf nu overnemen. 
 
Vandaag ben ik 30 prachtige jaren geworden. Ik ben moedig en niet zwak. Ik ben strijdlustig en geen opgever. Ik ben sterker dan ooit. Fysiek en mentaal herboren. Op mijn 30ste, wat ik altijd al had gedacht en gehoopt, ben ik de vrouw die ik graag wil zijn voor mijzelf en dierbaren. Ik heb gevonden waar ik voor wil leven, ik heb gevonden waarvoor ik wil werken, ik heb gevonden wat me motiveert en ik heb gevonden wat me drijft. Keihard heb ik gewerkt aan mezelf. Ik bleef mijn meditaties doen, ik probeerde mindfull te zijn van alle bewegingen die ik maakte, ik leerde feiten te onderscheiden van gedachtes, ik moest mezelf een nieuwe routine aanleren om energieker de dag door te komen. Alles moest ik opnieuw doen.
Soms twijfel ik, soms ben ik nog bang, soms raak ik in paniek. Dat is ook helemaal niet erg, want dat hoort bij mijn leven. Het is oké om niet oké te zijn. Ik ben een mens en geen robot. Ik heb recht op mijn gevoelens en ook heb ik het recht om er over te praten. Ik schaam me niet meer. 
 
Vandaag ben ik 30 prachtige jaren geworden. Ik heb afscheid genomen van het donker en het licht met open armen omhelsd. Ik kijk naar mezelf in de spiegel en ben head over heels gevallen voor de vrouw die naar me terug staart. Alle onzekere gedachtes die ik ooit heb gehad over mijn lichaam zijn voorbij. Hallo prachtige bil putten, hallo geweldige striae op mijn buik, hallo geinig onderkinnetje, hallo gigantische borsten die gezellig ietwat hangen. Hallo, jij sexy knappe vrouw van 30. Ik ben verliefd op jou.
No tags 0 Comments 0

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *