Het kleine leed van de single in tijden van social distancing: “De opblaaspoppen, dildo’s en womanizers zijn in deze tijd niet aan te slepen”

by

De coronacrisis, we hebben er allemaal mee te maken en ieders leven wordt er drastisch door veranderd. Dit geldt natuurlijk vooral voor de mensen met de zogeheten vitale beroepen en voor de mensen die door het virus ernstig ziek zijn geworden. Groepen die we nu heel hard moeten steunen en daardoor vooral binnen moeten blijven en niet als een kip zonder kop met z’n allen in het Vondelpark gaan bootcampen of in de rij van de bouwmarkt gaan staan voor wat nieuw schuurpapier. Social distancing is hét nieuwe woord waar we veelvuldig mee om onze oren worden geslagen. Deze maatregel heeft nogal wat voeten in de aarde en slaat onevenredig hard toe bij de mensen die al eenzaam zijn. Maar er is nog een groep die deze periode helaas vaak over het hoofd wordt gezien. Een groep die ontzettend groot is maar soms klein voelt: de singles.

Sinds iets meer dan een jaar kan ik mijzelf ook weer tot deze groep rekenen. Als single kan je genieten van een aantal privileges in het leven. Je kan dansen tot het licht wordt zonder dat iemand roept waar je in godsnaam de hele nacht bent geweest, je kan ongegeneerd tongen in de club zonder dat mensen zich afvragen waarom je dat niet gewoon thuis doet en je kan neuken met wie je wilt zonder consequenties (behalve potentiele soa’s natuurlijk). Maar aan al dit plezier is sinds COVID-19 voorgoed een einde gekomen.

Er zijn namelijk wat regels in het leven geroepen waardoor het voor singles vrijwel onmogelijk is geworden om opzoek te gaan naar vers vlees. Allereerst zijn plekken en evenementen met meer dan 100 mensen verboden. Deze regel is catastrofaal voor de single. Als single is de kroeg of de club namelijk de voornaamste plek waar je nieuwe mensen leert kennen. Ik heb nog nooit van iemand gehoord die zijn of haar liefde heeft ontmoet bij de bushalte of in de rij voor de supermarkt, dat gebeurt alleen in films. Daarbij dragen sommige mensen ook nog eens een mondkapje waardoor een casual gesprek redelijk wordt bemoeilijkt.

Plekken met meer dan 100 mensen zijn dus de plekken waar de single zijn/haar dates ontmoet. Maar er is natuurlijk nog een mogelijkheid; de datingapp. Helaas is ook hier door de huidige maatregelen een streep gezet. Je kan natuurlijk nog steeds lekker naar rechts of links swipen maar daar blijft het voorlopig ook bij. De 1,5 meter afstand houden is namelijk erg ongezellig bij een eerste tinderdate en een onenightstand wordt er ook een vrij onmogelijke operatie van. Het gevolg? Singles staan minstens tot 6 april maar mogelijk zelfs tot 1 juni droog, en dat is een bittere pil om te slikken. Want waar stelletjes in tijden als deze de hele dag met elkaar zitten opgescheept en de lunchbreak kunnen gebruiken voor een hevige vrijpartij, zitten singles thuis nogmaals de vensterbank af te stoffen of voor de 3e keer Friends te bingewatchen.

Geen dates meer, geen mogelijke liefde tegen het lijf lopen en geen seks. Velen singles zullen zich daarom wenden tot de enige uitvlucht die de oplopende geilheid en gemis aan aanraking biedt: masturbatie. Ik denk dan ook dat na de supermarkt en de bouwmarkt online seksshops als Easytoys en Willie nu ontzettend goede zaken doen. De opblaaspoppen, dildo’s en womanizers zijn in deze tijden niet aan te slepen om het leed van de single te verzachten. Ik hoop daarom met heel mijn hart dat social distancing snel niet meer nodig is en we weer met onbekenden in het openbaar mogen dansen, zoenen en (potentieel) seksen. Maar tot dan zeg ik tegen alle singles: Houd moed! Je bent niet alleen!

 

No tags 0 Comments 1

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *