Het Lief Dagboek, Mercedes Coco, Uncategorized

Grapje: “Mogelijk overleeft je vader het niet”


Je mag geen handen meer schudden. Niet meer als je jezelf voorstelt, niet als je iemand begroet.

Grapje

Je mag niet meer naar je werk als je verkouden bent, een loopneus hebt of last hebt van je keel.

Grapje.

Je kan niet meer uit eten, want de restaurants zijn gesloten. De sportschool ook. En ‘s nachts kan je ook niet meer dansen en drinken, want clubs, bars en cafés zijn dicht.

Grapje

Je mag niet meer op kantoor komen, je collega’s ook niet. Je moet thuis werken en bespreekt alles via de telefoon of facetime.

Grapje

Je mag niet meer naar het strand of naar het bos in je vrije tijd, eigenlijk mag je niet meer zomaar naar buiten. Ook niet als de zon schijnt en het mooi lenteweer is.

Grapje

Je moet ten minste 1,5 meter afstand houden van iedereen. Je mag niet meer met een groepje vrienden afspreken. Je mag ook niet meer met zijn tweetjes boodschappen doen in de supermarkt.

Grapje

Je hebt een 0-uren contract en werkt in de horeca. Het restaurant waar je voor werkt is dicht en weet niet precies wanneer het weer open gaat. Je laatste salaris heb je uitbetaald gekregen en was ongeveer eenderde van wat je normaal krijgt. Een volgend salaris krijg je voorlopig niet.

Grapje

Na jaren heeft Nederland het Eurovisie songfestival gewonnen, maar dat wordt afgelast. Evenals het EK en de Grand Prix in Zandvoort.

Grapje

Je bent zzper in de creatieve sector en al je klussen van het voorjaar zijn gecanceld. Er staan nog facturen open, maar niemand kan het betalen. Je huur van april heb je betaald, maar er komt geen geld meer binnen en eind april moet je de huur van mei overmaken.

Grapje

Koningsdag is afgelast.

Grapje

Je moeder werkt in het ziekenhuis. Ze maakt overuren en slaapt amper. Haar gezicht zit onder de blauwe plekken van het mondkapje wat ze moet dragen. Op de afdeling komen er steeds meer patiënten, waar eigenlijk geen plek voor is en overlijden er elke dag een aantal.

Grapje

Je hebt maandenlang aan een festival gewerkt. Enkele weken voor het event krijg je te horen dat alle evenementen worden afgelast. Het geld wordt geretourneerd aan de ticket kopers. Er zijn wel al kosten gemaakt die betaald moeten worden, maar er is geen geld.

Grapje

Je bent ondernemer en werkt hard om je zaak goed te laten lopen. Je zaak loopt, je kan ervan leven en soms zelf een dagje vrij nemen. Ineens moet je zaak dicht en komt er geen geld meer binnen. Je kan de salarissen van je vaste werknemers met steun van de overheid nog net betalen, maar hebt zelf geen inkomsten meer.

Grapje

Je vader wordt ziek en is al oud. Mogelijk overleeft hij het niet. Jij hoest een beetje, dus mag niet bij hem langs in het ziekenhuis.

Grapje

Je zou emigreren naar het buitenland, een nieuw leven opbouwen. Iets waar je lang over hebt nagedacht. Je hebt je baan opgezegd, je huis ook. Je zou eind maart weggaan, maar niemand mag meer reizen en je moet binnen blijven. Je huis is al verhuurd vanaf 1 april en is jouw huis niet meer en je werkgever kan je niet terugnemen, want er is geen werk.

Grapje

De laatste uitzending van DWDD is geweest. Er zat niemand in het publiek. De redactie was er ook niet. Na 15 jaar mocht Marc Marie, Matthijs zijn hand niet schudden om hem te bedanken namens alle kijkers.

Grapje

Je vader gaat het niet overleven. Samen met het gezin neem je afscheid. Iedereen draagt mondkapjes en je mag elkaar niet aanraken. De kus die je laatst aan je vader gaf was de laatste zonder dat je dat wist.

Grapje.

Je vader is overleden. Op de begrafenis mogen er maximaal 30 mensen komen. Je moeder is ontroostbaar, maar je moet anderhalve meter bij haar vandaan blijven evenals de rest van je familie. Je mag haar niet vastpakken.

Grapje

Er is wereldwijd een pandemie uitgebroken. Mensen mogen hun huis niet uit, andere mensen zijn ziek en sommige sterven. We weten niet hoe lang het gaat duren en er wordt gesproken van een crisis.

Het is woensdag 1 april.
Niemand heeft nog gezegd dat het een grapje is.