en ik wilde haar alleen nog maar beloftes maken: “ik wens haar toe dat ze precies op het goede moment in het golfslagbad is wanneer de golven beginnen”

by

1:
ik droom dat ze me vasthoudt
met dezelfde vastberadenheid
waarmee ze een oorlel tussen haar vingers knijpt
een appel tegen de achterkant drukt
en op het punt staat om een gaatje te prikken
met een door een aansteker gesteriliseerde naald
alsof ze alles zeker weet

2:
in een natuurdocumentaire
zie ik twee bidsprinkhanen elkaar raken
op de manier waarop ik alleen geraakt kan worden
door de manier waarop zij nooit een huisdier heeft gehad
maar mijn vingernagels knipt
hoe ze de enige persoon is die ik ken
die zich aan zwaluwnestjes ergert
hoe ze moet huilen van landen
die zoveel bergen hebben
dat hen geen namen meer worden gegeven
hoe ze elke functie kent
van een Zwitsers zakmes
hoe ze na het oversteken omkijkt
om zeker te weten dat ze op tijd was
hoe ze me liet beseffen dat je maar één keer voor het eerst
een vrouwenborst aan kan raken
hoe ze telkens nieuwe velletjes
op warme melk laat groeien
en hoe haar hand precies
op mijn achterhoofd past
en ik haar alleen nog maar
beloftes wilde maken

3:
en ik wens haar alle zachte dingen toe: ik wens haar vergeet-me-nietjes toe en iemand die ze water geeft wanneer ze weg is ik wens haar eelt toe wanneer ze het nodig heeft ik wens haar antwoorden toe wanneer iemand daarom vraagt ik wens haar mensen toe, maar niet allemaal ik wens haar precies genoeg toe ik wens haar druiven zonder pitjes toe ik wens haar de slapende adem van iemand waar ze van houdt toe in haar nek ik wens haar een winterslaap toe zonder de angst of haar jongen nog leven wanneer ze wakker wordt ik wens haar een huid toe die voelt als de onderkant van het hoedje van een champignon ik wens haar toe dat ze precies op het goede moment in het golfslagbad is wanneer de golven beginnen ik wens haar iemand toe die zegt: ‘ik ook van jou’ ik wens haar zomers toe waarin de wind dezelfde temperatuur als haar huid heeft ik wens haar de geur van aftersun toe ik wens haar de donshaartjes op perziken toe ik wens haar grasvlekken op haar knieën toe

(wanneer ze bijna in slaap valt vraag ik haar nog een keer naar een diersoort beginnend met de letter q)
ze probeert manieren te vinden
om zo dicht mogelijk bij elkaar te zijn:
ik maak thee voor haar,
zij prikt daarna mijn brandblaren door
ze vindt dat iedereen die vlees eet bereid moet zijn
om hun eigen hond te eten, ze is zo trots
dat ze een diersoort met de letter q kent
als we samen in de auto het dierenalfabet opnoemen,
ze is zo zacht dat ik graag geloof
dat niets haar zou kunnen indeuken
in liedjes tellen we hoe vaak de zanger ademhaalt,
we lezen geen handleidingen zodat we niet weten
wat er mis kan gaan, ik leg geplukte bramen
als te openen knoopsgaten op haar borstkas
en haar buik, als we afscheid nemen
laten we vlekken achter:
alles is precies zoals we hoopten
dat de bedoeling was

No tags 0 Comments 0

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *