Een liefdesbrief aan alles wat je niet meer bent (maar hopelijk snel weer wordt): “Die versie van jou waar de lust vanaf spat, waar de regels veranderen”

by

Dag lief,

Hoe gaat het met je? Ik heb het gevoel dat je niet zo lekker in je vel zit. De keren dat ik je de afgelopen tijd heb gezien lijk je eigenlijk maar een slap aftreksel van jezelf. Je warme drukkende, plakkerige hitte is er wel, maar ik voel hem niet, snap je? Je voelt als een lege huls, als een zielloos stuk jaar. Soms denk ik je oude, vertrouwde zelf even waar te nemen. Die versie van jou waar de lust vanaf spat, waar de regels veranderen, waar alles wat niet kan gebeurd. Het zijn haast magische momenten, maar ze zetten maar niet door. Het is oké. Jij kunt er ook niets aan doen, hè.

Ik mis je gewoon enorm. Ik mis hoe we jouw avonden, al zwetend in de club onder invloed van snoeiharde techno, oneindig lang rekken. Ik mis jouw ​vakantievriendjes maken voor volwassenen​ in de kroeg dat eindigt in stomende seks op de te warme slaapkamer van iemand die je pas een paar uur kent. Ik mis de croissants in het park de ochtend nadien. Ik mis de festivals met je, zelfs het zeulen met tenten en tassen gevuld met genoeg kleding voor drie weken. Ik mis het flaneren met mijn schoenen in jouw modder. Ik mis je typische geur van schraal bier en ongewassen lijven.

Ik probeer je terugkomst haast krampachtig op te wekken. Avond na avond steek ik met ontbloot bovenlijf de barbecue aan. Meer dan eens spring ik naakt het kanaal in. Ik drink op de terrassen meer alcoholvrij bier dan mijn bank eigenlijk verantwoord vindt. Onlangs organiseerden we een vakantiedag op een terras, compleet met animatieteam en overdadige hoeveelheid stokbrood. Alles om je maar weer even écht te voelen. En jij wilde ook wel, dat merkten we, maar je kon het gewoon even niet. Ik zou van totale gekkigheid ook niet meer weten wat ik verder nog kan doen om op een verantwoorde manier dichter bij je te komen. Meer muziek van Nick & Simon draaien? Dromen over opgeblazen bushokjes? Recensies schrijven over concerten die niet doorgaan? Meer tinderen? Alles wat ik kan bedenken slaat helemaal nergens op.

Ik begrijp heel goed waarom je nu bent hoe je bent, maar ik hoop je je gauw weer een beetje de oude voelt. En tot die tijd zal ik van je houden, in welke vorm je dan ook verkeerd.

Tot dan, lieve zomer. x

No tags 0 Comments 2

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *