Die tijd: “Robert ten Brink, Winston Gerschtanowitz en Coca-Cola naast elkaar”

by

Het is weer die tijd. Halfdronken op de bank met je knopen open terwijl je oom z’n jaarlijkse kerst story vertelt en je moeder lacht, maar gewoon omdat ze ook dronken is, niet per sé om een andere reden.

 

De tijd dat je woonkamer rond 22:00 superlit is en je (ik in ieder geval wel!!) weer geniet van Home Alone! Daarnaast kan ik weer heerlijk vanuit binnen alle mensen die door de koud sjokken stiekem uitlachen, één van mijn favoriete winterbezigheden. Fuck yeah het is weer die tijd!

 

Decembers vind ik best tekenend voor Nederland. We gaan van tegenover elkaar, in wat voor mij de meest hectische tijd is van het jaar en met mij  jong, oud, voor, tegen, wit, zwart, iedereen in hectiek. Vervolgens komen we in de meest sentimentele tijd van het jaar, Robert Ten Brink, Victoria Secret, Winston Gerschtanowitz en Coca-Cola. Allemaal naast elkaar.

 

Ik vind het tekenend omdat ik ergens, ergens diep, zeker weet dat we allemaal van elkaar houden. Het kost echter tijd om tot elkaar te groeien. Net zoals dat je niet meteen trouwt na je 1-month anniversary. Je gaat moeten inleveren, moeten inzien en elkaar moeten accepteren, niet voor wie we zijn, maar voor wie we willen zijn. Met z’n allen. We doen het tenslotte met z’n fucking allen.

 

“The secret of change is to focus all your energy not on fighting the old, but on building the new” – Socrates. 

 

Niet mij geen goeiemorgen terug wensen bij de tram 26 om vervolgens op Dumpert een comment te plaatsen over iemand die precies op mij lijkt. Doordat we dichter bij onze algoritmes en behaviour ads komen, staan we losser van elkaar. Meer dan ooit,  en het lijkt of we het niet eens door hebben.

 

Maar laat me niet in m’n sentiment gaan, we zijn hier voor appelbeignets, voor rotjes en voor op 1 januari alle restjes opeten. 

 

Wees veilig, en heb lief. Geef je moeder een kusje, ze heeft gewacht op dit moment. Koester.

 

Ik zie jullie volgend jaar!

No tags 0 Comments 0

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *