De in’bi’tweener: “Mam, ik denk dat ik ook op meiden val”

by

‘Mam, ik denk dat ik ook op meiden val’. Er viel een stilte, mijn moeder stond met haar rug naar mij toe aan het aanrecht en ik zat doodstil op de stoel haar rug aan te staren. Ik zat te wachten op wat voor een reactie dan ook. Ze draait zich om, kijkt me aan en zegt: ‘Oh wat goed! Ja groot gelijk meis, vrouwen zijn ook vaak veel leuker dan mannen. Na een tijdje ga je misschien wel een penis missen, maar daar moet je zelf maar achter komen’. Nou fijn ma, is die lucht ook weer geklaard, kan mijn 15 jarige reet weer aan m’n huiswerk.

Kijk dat mijn moeder nou zo openminded in het leven staat dat is een tweede (en blijkbaar ook wat dames heeft versleten, maar dat even terzijde). Daarentegen is het niet perse makkelijk om in Twente hiervoor uit te komen, niet eens bij de mensen die het dichtste bij mij stonden qua vriendschap. Althans, in het begin. De meeste gasten vonden het natuurlijk wel geil en daarna dronken ze rustig hun bier verder op. Maar het waren vooral de dames die het nogal behoorlijk ‘wat’ vonden. Ik heb dan ook alle drie de clichés te horen gekregen.

De eerste was een vriendin die bang was dat ik dan verliefd op haar zou worden. Ik vind het nogal grappig dat mensen dit zeggen. Waarom is dat de eerste gedachte die bij je opkomt? Denk je dat je mij hebt bekeerd? Of vind je jezelf zo aantrekkelijk dat elke vrouw die bi of lesbisch is dan direct verliefd op je wordt? Eerlijk is eerlijk, ik had graag gewild dat ik dit zelfvertrouwen had, maar ik mag er ook niet te zwaar aan tillen. Want toch ergens ver in mijn hyperactieve brein kon ik die gedachtegang ook wel begrijpen. Ik weet niet precies hoe ik het moet uitleggen, maar op één of andere manier voel je altijd aan wie er wel voor openstaat en wie niet. Het lijkt wel op soort telepathische, non-verbale communicatie waarbij je met je gevoel vaak goed zit. Ik weet niet of ik de enige ben die dit zo ervaart, maar ik heb nog niet een zogenoemd ‘blauwtje gelopen’. Of misschien is het wel het risico wat me toch ergens opwindt en heb ik gewoon altijd vies geluk gehad?

De tweede vraag die ik kreeg vond ik ergens nog intrigerender. Dat was namelijk de vraag of het niet gewoon een ‘fase’ was. Is dit een ding? Is het daadwerkelijk een ding om in je puberteit een fase te hebben waarbij je bij hetzelfde geslacht, heel graag je tong naar binnen wilt duwen? Ik merkte dat ik het een hele vreemde opmerking vond echter was dit persoon er een stuk kalmer onder dan cliché nummer één. Ik heb altijd al op een andere manier naar mijn mede-vrouw gekeken. Ik merkte het destijds vooral op aan mijn vriendinnen en andere klasgenoten. Vrouwen kunnen zo ongelooflijk veel commentaar op elkaar hebben, zo negatief zonder ook maar enige onderbouwing. Altijd een soort rare vorm van jaloezie en misgunning die ik nooit helemaal heb begrepen. Ook vandaag de dag nog niet.

Het derde cliché hoorde ik helaas achter mijn rug om. Dat was dan ook het gezegde dat ik het puur voor de aandacht deed. Dit was natuurlijk wel één van de meest voor de hand liggende opmerkingen, maar toch; ik was behoorlijk op mijn kut getrapt. Kijk ergens in je puberteit is het ongelooflijk spannend, als anderen toekijken terwijl jij iets doet wat niet helemaal koosjer is. Zal ik ook zeker niet ontkennen echter stiekem of en public, het kon me een worst wezen. Ik stond lekker te tongen met een mooie dame en dat was het enige wat mij kon interesseren. Echter ik ben later wel wat beter chliché nummer twee gaan begrijpen. Mijn hemel, wat heb ik veel tongetjes staan draaien met vriendinnen in een dronken bui. Wat hebben we daar van genoten en de volgende dag aan het ontbijt gezeten alsof er niets was gebeurd. Heerlijke tijd.

Zo heb je ook het gezegde dat elke vrouw wel iets biseksueels in zich heeft zitten. Als dat de waarheid zou zijn dan snap ik misschien wel waarom vrouwen soms zo kattig kunnen zijn. Ik bedoel, je kent het wel, die ene sukkel die altijd heel raar en onaardig tegen je deed en dat je er achteraf achter kwam dat hij je eigenlijk al die tijd leuk vond. Maar hij wist niet wat hij ermee aan moest, dus hij ging maar lullig lopen doen. Je weet wel, die ene guy. Iedereen heeft hem wel is meegemaakt. Misschien omdat elke vrouw iets biseksueels in zich heeft en het niet weet, doen ze daarom soms zo kattig tegen andere vrouwen. Omdat ze eigenlijk een gevoel van ze krijgen waar ze niets mee aankunnen? Het is maar een theorie, en mocht je je aangevallen voelen. Lees dan nog een keer bovenstaande.

Nu ben ik wat ouder, en heel wat vrouwelijke tongsessies verder. Met helaas maar één bed-ervaring met een vrouw waarbij ik zo ongelooflijk onder invloed was, dat ik mij in alle oprechtheid niets meer kan heugen. Het enige wat ik me kan herinneren is dat ik ‘s morgens vroeg straat stond en me dood schrok omdat Jezus Christus me super oordelend zat aan te kijken. Daarna herinnerde ik me weer dat ik in Lissabon woonde naast het grote Cristo Rei standbeeld. Anyhow.. ik ben er achter gekomen dat ik blijkbaar mezelf in niet één hokje kan plaatsen. Niet dat ik die behoefte voel, echter ik heb gaandeweg toch behoorlijk wat discussies gehad met men hierover. De discussie dat ik bij vrouwen slechts alleen op jacht ben of dat het puur een vorm van vreemdgaan is aangezien ik een relatie met een man heb. Ja, ik heb inderdaad een behoorlijke Hank Moody periode achter de rug gehad met dames op tong-gebied. Ben ik daar tros op? Wel een beetje. Heb ik er van genoten? Godverredomme ja en dat doe ik nog steeds!

Maar toch merk ik dat er wel een behoorlijk stigma op de biseksuele term ligt, voor zowel vrouw als man. Ik spreek nu natuurlijk even voor mezelf. Biseksuele vrouwen zijn te hetero voor de ‘gay community’ en te gay voor de ‘hetero community’. Nou dat gaat al lekker, hoe moet ik mijzelf nou in hemelsnaam definiëren dan? Het probleem zit hem er namelijk in dat A: je hoort erg weinig over de biseksuele medemens en B: ik weet van mijzelf absoluut niet of ik ooit verliefd op een vrouw zou kunnen worden. De ervaring van verliefdheid die ik bij een man heb ervaren en momenteel ervaar, heb ik nog nooit bij een vrouw ervaren, wel de lust daarentegen. Ik heb geen idee hoe een date met een vrouw is, wie in godsnaam wiens stoel aanschuift. Wie houdt de deur open? Wie kust wie eerst, ik heb daadwerkelijk geen idee. Ben ik dan nog te onervaren om te kunnen zeggen wie of wat ik ben? Het is namelijk ook niet zo dat ik er zwaar naar opzoek ben. Ik sta op een dansvloer of op een festival, zie een mooie vrouw en kan mezelf niet in bedwang houden. Zonder enige twijfel stap ik op haar af en kus haar, met wederzijdse instemming natuurlijk.

Ik heb erg weinig relaties gehad, maar de relaties die ik heb gehad waren met een man. In elke relatie ben ik dan ook nog nooit zogenoemd ‘monogaam’ geweest. Want ik was misschien wel trouw aan mijn vent en voelde ook niet de behoefte om met andere mannen te zoenen. Toch maak ik eens in de zoveel tijd een uitstapje met mijn tong naar een andere vrouwelijke tong. Toch denken veel mensen daar anders over en dat mag ook. Maar de gigantische behoefte naar (even heel grof verwoord) een stel tieten vast grijpen blijft aandringen. Misschien is het omdat ik zelf een cupje A heb (de A staat voor Apentrots) en daarom ontzettend snel betoverd raak door een dubbel D? Dat zal het vast niet zijn, al is het wel verdomd leuk om aan te zitten. Het is toch echt de vrouw zelf die mij zo ontzettend blijft aantrekken en hoe kan je het me ook kwalijk nemen?

Oh dames van me, ik vind jullie zo mooi! De vrouwelijke vormen waar wij mee zijn gezegend, ik ben er dol op. Die prachtige ronde borsten, de mooi gevormde billen, elk in zijn unieke wijze. We zijn nog beter dan een Ben & Jerry’s ijssalon, want wij komen pas echt in elke mogelijke smaak. Elke scoop is dan ook net zo smaakvol als de ander. Elke vorm van een vrouwelijk lichaam is fantastisch en niemand kan daarmee in discussie wat mij betreft. We zijn verfijnder en sierlijker ontwikkeld, zo kijk ik naar mijzelf en naar jullie. Kijken is fantastisch, maar de aanraking is voor mij de toef slagroom op mijn drie-dubbel-dekker ijsje. Op het moment dat ik een vrouw zoen, voel ik mij vrouwelijker dan ooit. De aanraking van onze huiden nog voordat mijn lippen de hare raken is voor mij het opwindendste moment. Alsof een soort vlaag van lust, eenheid en zelfverzekerdheid door onze aderen vloeien en we dit dan met elkaar mogen delen. De kus van een vrouw is voor mij op dat moment de puurste vorm van genot. Echter daarna kan ik niet wachten om in de armen van mijn vent te springen.

Maar hoe moet ik mijzelf dan uitleggen aan anderen? Ik ben een hetero vrouw die geil wordt van mooie vrouwen? Nee, dat klinkt niet goed. Ik ben een biseksuele vrouw met een voorkeur voor piemels? Dat is dan misschien ook weer te radicaal. Ik ben gewoon een geile donder die houdt van zoenen? Jezus nee, dan neemt al helemaal niemand je meer serieus. Weet je wat, dan creëer ik toch potverdomme zelf een hokje?

Ik heb een gelukkige relatie met een prachtige man maar kan af en toe een aantrekkelijke vrouw niet weerstaan. Dus mocht men het verwarrend vinden als ik weer eens sta te zoenen met een dame, dan is mijn antwoord: Ik ben Bowi en ik ben in’bi’tweener, klinkt goed toch?

No tags 0 Comments 4

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *